Het leven van komiek Theo Maassen staat al vijf dagen op zijn kop na een publicatie van Evert Santegoeds, hoofdredacteur van PrivĂ©. Deze publiceerde een WhatsApp-gesprek tussen Theo’s vrouw en zijn minnares. De schokkende onthullingen: ‘THEO MAASSEN: SCHOKKEND DOSSIER. Zijn vrouw: gebroken neus, zijn ex: hoofdwond’, staan groot op de cover. Sinds dit nieuws bekend is geworden, stapt er nog iemand naar voren.
Vroeger Slachtoffer
Evert Santegoeds bracht het vermeende huiselijk geweld van Theo naar buiten nadat hij een app-conversatie van 125 duizend woorden in handen kreeg. Hierin beschreef Theo’s vrouw hoe zij een gebroken neus opliep door Theo. Het is verbazingwekkend dat dit nieuws niet eerder aan het licht kwam, aangezien een vroeger slachtoffer van Theo al eerder contact had gezocht met een journalist van Het Parool.
Verklaring van Parool-Journalist
Roelf Jan Duin, journalist bij Het Parool, bevestigt dat hij op de hoogte was van Theo’s ’temperament’. “Eind 2017, tijdens de MeToo-campagne, werd ik benaderd door een vrouw met haar verhaal over Theo,” schrijft Roelf Jan. Het verhaal was droevig en ingewikkeld, en het was niet helemaal duidelijk wat de motieven van de vrouw waren om naar buiten te treden.
Bekentenis van Mishandeling
De vrouw zei geen wraak te willen, maar wilde dat Theo stopte met het schaden van mensen. Ze sprak zich uit om zijn echtgenote te beschermen, die volgens haar zowel bedrogen als mishandeld werd door Theo, maar toch bij hem bleef.
Gebrek aan Steunbewijs
De vrouw, waarschijnlijk de minnares Angela uit het WhatsApp-gesprek, gaf aan dat er geen aangifte was gedaan wegens gebrek aan steunbewijs. Roelf Jan noemde het een ‘journalistiek dilemma’, vooral vanwege de ‘believe her’-beweging die oproept om vrouwen met misbruikverhalen serieuzer te nemen.
Journalistieke Afweging
“Maar dit verhaal was duidelijk ‘unfit to print’. Voor een ernstige beschuldiging als huiselijk geweld is serieus bewijs nodig, niet alleen een verhaal uit tweede of derde hand,” aldus Roelf Jan. Hij besloot toen om niet te publiceren. Nu, enkele jaren later, heeft Evert Santegoeds het verhaal toch naar buiten gebracht.