Wilson Boldewijn, presentator bij De Telegraaf, uit zijn twijfels over het misbruikverhaal van Maxime Meiland. Hij geeft aan dat het verhaal mogelijk niet overeenkomt met de werkelijkheid.
Vragen bij Maxime’s Verhaal
Dit geval van vermeend misbruik van een bekende Nederlander, waarbij Maxime Meiland beweert op 15-jarige leeftijd misbruikt te zijn door een leeftijdsgenoot, heeft veel twijfels opgeroepen. Opvallend is dat Maxime nooit aangifte heeft gedaan, zelfs niet na het publiceren van haar boek over deze ervaring.
De persoon die voortdurend door Maxime wordt beschuldigd van een ernstig zedenmisdrijf verweert zich nu. Maxime lijkt nu terughoudend met de aandacht die haar zaak krijgt, ondanks dat zij zelf een boek hierover heeft geschreven.
Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden betwijfelt ook de juistheid van Maxime’s beweringen. In een video van de krant merkt hij op dat het moeilijk is om te bewijzen wat er destijds gebeurd is.
Scepticisme van Wilson Boldewijn
Wilson Boldewijn uit zelfs sterke twijfels over het verhaal. Hij refereert aan gesprekken van verschillende media met mensen uit Maxime’s omgeving en merkt op dat het verhaal niet erg overtuigend lijkt. “Maar ik ben geen rechter,” voegt hij eraan toe.
Jordi stelt dat het uiteindelijk aan de rechter is om een oordeel te vellen. Hij erkent dat hij in het verleden mogelijk te stellig was in zijn uitspraken en dat het aanblijven van twijfels bij Maxime waarschijnlijk onvermijdelijk is.
De Rol van Getuigen
Wilson merkt op dat het in zedenzaken vaak moeilijk is om bewijs te leveren door gebrek aan getuigen, maar in dit geval zijn er juist wel getuigen. Dit maakt de zaak gecompliceerd en mogelijk pijnlijk. “We gaan het zien. Er komt een zaak,” concludeert hij.